כנשים עצמאיות, קרייריסטיות, מנהלות ובעלות עסקים, אנו מתמודדות עם אתגרים רבים. אנו נושאות על כתפינו אחריות רבה, הן בבית והן בעבודה, וצריכות לג'נגל בין משימות רבות תוך שמירה על אנרגיות גבוהות ומוטיבציה.
במציאות עמוסה זו, קל לשכוח את החשיבות של סביבה תומכת. אנו עשויות להתמקד ב"להשיג" ו"לנצח", ולשכוח שדווקא סביבה תומכת היא זו שתאפשר לנו להגיע רחוק יותר ולשגשג לאורך זמן.
מהי סביבה תומכת?
סביבה תומכת היא סביבה שבה אנו מרגישות מוגנות, מוערכות ומעודדות. היא מורכבת מאנשים שמאמינים בנו, תומכים בנו ומספקים לנו את הכלים והמשאבים שאנו זקוקים להם כדי להצליח. הסביבה התומכת שלנו היא זו שתהיה שם גם ברגעי השיא שלנו, בהם אנחנו על פסגת ההצלה, אך היא תהיה שם גם כאשר אנחנו במצבים פחות זוהרים, ואפילו רגעי שפל או אתגר.
סביבה תומכת יכולה לכלול:
משפחה וחברים: אנשים קרובים שאוהבים אותנו ללא תנאי ותמיד שם בשבילנו, גם ברגעים קשים.
מנטור או מאמנת: אדם מנוסה שיכול לספק לנו הדרכה, תמיכה ועידוד.
קהילה של אנשים: קבוצת אנשים שחולקים אתגרים דומים ותומכים אחד בשני. אלו יכולים להיות קולגות, חברים למקצוע, חברי ילדות או צבא שנשארו סביבנו לאורך זמן וכו׳.
דוגמה מעולה לקהילה כזו, היא ארגוני הנטוורקינג השונים, אליה מצטרפים חברים שהם כולם בעלי עסקים. ארגוני נטוורקינג בנויים על אינטרס משותף והוא להיות שגרירים ומשווקים אחד של השני. בתוך ארגונים שמתנהלים נכונה, החברים הופכים להיות שותפים לדרך המסייעים אחד לשני בשיווק, פיתוח רעיונות ויוצרים סביבה חזקה שתדחוף יחד קדימה. מה ששומר אנשים בקבוצות האלו לרוב הוא מצד אחד העשייה והתמיכה העסקית ומהצד השני, הקהילה. תחושת השייכות המאפיינת את המרחב הזה. דמיינו רגע חבורה של בעלי עסקים שהם One man show שמוצאים אחד בשני את החברים לעבודה, אלו שאין להם בשגרת היום, איתם הם יכולים לחלוק תחושות וחוויות, לשתף בהצלחות וכמובן לא להיות לבד ברגעים מאתגרים וקשים.
סביבת עבודה חיובית: מקום עבודה שבו אנו מרגישות מוערכות, מכובדות ומקבלות את התמיכה הדרושה לנו כדי להצליח.
למה חשוב לשים לב לסביבה תומכת ולא רק לסביבה מנצחת?
סביבה מנצחת עשויה להיראות אטרקטיבית, אך היא לא תמיד מספקת את התמיכה הדרושה לנו כדי להצליח לאורך זמן. סביבה כזו עשויה מצד אחד לדחוף קדימה, אך מצד שני להיות תובענית, לחוצה, ותחרותית, מה שיכול להוביל לשחיקה, חרדה ודיכאון.
לעומת זאת, סביבה תומכת מספקת לנו את הביטחון הנדרש כדי להתמודד עם אתגרים. כאשר אנחנו מוקפים באנשים שמאמינים בנו, אנחנו מרגישים חזקים יותר ומוכנים לקחת סיכונים מחושבים. הביטחון העצמי המתוגבר מאפשר לנו לפעול מתוך תחושת מסוגלות ולא מתוך פחד.
אנשים בסביבה תומכת משמשים לעיתים קרובות כמקורות השראה. הסיפורים, ההצלחות והניסיונות שלהם יכולים לעודד אותנו לשאוף ולהשיג יותר. הם מעודדים אותנו להתפתח, ללמוד ולהשתפר.
סביבה תומכת עוזרת לנו ליצור קשרים מקצועיים ואישיים שיכולים לקדם אותנו. חברים, קולגות ומנטורים יכולים לפתוח דלתות ולהציע הזדמנויות חדשות שלא היו זמינות לנו ללא התמיכה שלהם.
הכנתי לך כמה טיפים ליצירת סביבה תומכת:
- הקיפי את עצמך באנשים חיוביים: העדיפי לבלות זמן עם אנשים שמרימים אותך ומעודדים אותך. אנשים יצירתיים בעלי חשיבה רחבה.
- מצאי מנטור או מאמנת: אדם מנוסה שאת סומכת עליו בתחום בו את מתקשה, ויכול לספק לך הדרכה ותמיכה.
- הצטרפי לקהילה של נשים: קבוצת אנשים שחולקים אתגרים דומים ויתמכו אחד בשני יכולה להיות מקור נהדר לתמיכה ועידוד.
- צרי לעצמך סביבת עבודה נוחה: ודאי שסביבת העבודה שלך היא מקום שבו את מרגישה בנוח ומועצמת. הכוונה כמובן לסביבה הפיזית בה את יושבת ומנהלת את שגרת יום העבודה שלך. בין אם מדובר במשרד ביתי, משרד חיצוני מסודר או בית קפה שאת מנהלת ממנו את היום שלך, יש חשיבות מכרעת לאיך המקום מעוצב, מסודר ונראה. כמובן שגם לסביבה הדינאמית, האנשים והאנרגיה סביבך יש קשה ישיר לנוחות שתרגישי ולסביבה התומכת שלך.
סביבת העבודה שלך תומכת בך בתנועה וההתפתחות המקצועית והאישית שלך.
- אל תפחדי לבקש עזרה: כשאנו זקוקים לה, חשוב לבקש עזרה מאנשים אחרים.
אם נסכם, סביבה תומכת היא אחד המפתחות המשמעותיים להצלחה אישית ועסקית. היא מאפשרת לנו לצמוח ולשגשג, להתמודד עם אתגרים קשים ולגשר על פערים. השקעה ביצירת סביבה תומכת היא אחת ההשקעות החשובות ביותר שתוכלי לעשות עבור עצמך ועבור העתיד שלך.